Basın Bültenleri

AME Basın Duyurusu – Reşan Ruhsatı

27.07.2020

Aladdin Middle East Ltd. (“AME”) ile UK Oil & Gas Plc (London AIM: “UKOG”) arasında Reşan Arama Ruhsatımızda (AR/AME /K/M47-b1-b2) operatörlük yetkisi içermeyen %50 oranında petrol hakkının devri konusunda bağlayıcı bir anlaşma imzalandığını memnuniyetle duyuyoruz.

AME Türkiye’deki arama ve üretim sektörünün gelişiminde 60 yıldır kilit role sahip bir şirket olmuştur. AME’nin girişimleri neticesinde Türkiye’deki birçok aranmamış havza ile ilgili çalışmalar yapılmış, bu sayede önemli miktarda teknik ve jeofizik veriye ulaşılmış ve sonrasında değerlendirilen bu veriler Türkiye için kayda değer finansal ve sosyal faydalar yaratmıştır.

Şimdi ise AME ve UKOG 30.548 hektar alana sahip, Siirt ilinde AME’nin Eruh keşfinin Kuzeybatısında yer alan Reşan Arama Ruhsatının geliştirilmesi için birlikte çalışacaktır. UKOG bu ruhsatta 2020 yılının son çeyreğinde sondajına başlanması beklenen ilk kuyuyu ve 2D sismik programını finanse edecektir.

AME Yönetim Kurulu Başkanı Cem Sayer bu iş birliğini bir keşif ile taçlandırmayı umduğunu ifade ederek UKOG’nin yatırım kararına şu faktörlerin etki ettiğini belirtmiştir:

• AME’nin öne çıkan başarı hikayesi ve Türkiye’deki operasyonel kabiliyeti
  • Güncel politik gelişmelere rağmen Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de geliştirmeye hazır el değmemiş bir potansiyele sahip istikrarlı ve güvenilir bir ülke olması
  • Cazip mali koşullar ve yatırımları göreceli olarak kısa bir sürede nakde çevirme imkânı
  • Yerel ham petrol üretimi için dünya petrol fiyatlarına endeksli alım garantisi
  • Birçok Batı ülkesinin benzeri yatırımlardan uzaklaştığı bir dönemde Türk Hükümeti’nin konvansiyonel ve konvansiyonel olmayan yöntemlerle gerçekleştirilen arama ve üretim projelerine dönük olumlu yaklaşımı.

Aladdin Middle East Ltd. ("AME") 1961 yılında kurulmuş, Türkiye’deki stratejik petrol ve doğalgaz sahalarında arama ve üretim faaliyetlerine odaklanmış bağımsız bir Amerikan petrol ve doğalgaz arama ve üretim şirketidir. AME’nin kurumsal merkez ofisi Wichita, Kansas’ta bulunmaktadır ve operasyonel yönetim merkezi Ankara’dadır. 2018 yılında uluslararası profili yükseltmek amacı ile İngiltere’de Londra şubesi kurulmuştur.

UKOG İngiltere’nin enerji güvenliğinin arttırılması hedefinin desteklenmesine gayret eden bir arama ve üretim şirketidir ve Güney İngiltere’de çeşitli ruhsatları bulunmaktadır. UKOG Londra’da bulunan   Alternative Investment Market (AIM) borsasına kayıtlıdır ve hisseleri burada işlem görmektedir. (Internet sitesi - https://www.ukogplc.com/)

Detaylar için tıklayınız

AME Ana Sponsorluğunda, Kanada’da ArpAnatolia Konserleri Gerçekleştirildi.

04.05.2018

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayelerinde ve Aladdin Middle East Ltd. ana sponsorluğunda Türkiye'nin kültürel zenginliği ArpAnatolia konserleri ile Kanadalı müzikseverler ile buluştu.

Anadolu topraklarının özgün müziğinin çağdaş sentezini notalara yansıtan ArpAnatolia konserleri, 20-24 Nisan 2018 tarihlerinde Kanada’nın Toronto ve Vancouver kentlerinde gerçekleşti.

Detaylar için tıklayınız

Business Worldwide’dan 2014 yılında AME’ye iki ödül birden…..

14.01.2015

Londra’da yayınlanan iş çevrelerinin  seçkin dergisi “Business Worldwide” tarafından verilen Kurumsal Mükemmelik Ödülleri’nde bu yıl Aladdin Middle East (AME), Türkiye’de yılın Petrol ve Gaz Şirketi ödülüne layık görülürken, AME Yönetim Kurulu Başkanı Cem Sayer, Petrol ve Gaz Sektöründe Türkiye’de yılın CEO’su ödülü ile onurlandırıldı.

Detaylar için tıklayınız

İş Dünyasının prestijli ödülleri arasında gösterilen Business Worldwide “Kurumsal Mükemmelik Ödülleri” Londra'da düzenlenen tören ile sahiplerini buldu.  Dünya’nın her tarafından aday gösterilen kuruluş ve kişileri kapsayan ödüller, bölgesel, ulusal ve küresel alanda iş dünyasının yükselen yıldızlarının yıllık faaliyet ve performanslarına göre geniş kapsamlı bir anket ile belirleniyor.

AME Yönetim Kurulu Başkanı Cem Sayer, ödüllerin takdiminden sonra yaptığı konuşmada AME’nin iki ayrı ödüle layık görülmesinin onur ve mutluluk kaynağı olduğunu ifade ederken, ödüllerin, kuruluşundan bu yana AME’nin taşıdığı bayrağa ve değerler bütününe işaret ettiğini vurguladı.

AME’nin faaliyet gösterdiği stratejik değeri son derece yüksek alanlarda kurumsallaşma başta olmak üzere geliştirdiği standartlar ve sahip olduğu değerlerin korunmasında katkı sağlayan herkese müteşekkir olduklarını vurgulayan Sayer, “gayelerinin Türkiye’nin petrol ve gaz arama ve üretim alanında en köklü özel girişimi olan AME’nin ödüllendirilmiş çalışma anlayışının, hedefleri doğrultusunda sürdürülebilmesi olduğunu” belirtti.

AME, Londra'da yerleşik Acquisition International tarafından yılın ortaklığı ödülünü aldı.

23.10.2013

AME Paris merkezli 4D Global Energy Advisors Şirketi ile ortak oldu ve bu ortaklık Acquisition International tarafından yılın ortaklığı ödülünü aldı.

Detaylar için tıklayınız

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Cem Sayer tarafında Petrol İşleri Genel Müdür Sayın Selami İncedalcı’ya AME Yönetim Kurulu adına AME 50. Yıl Plaketi takdim edildi

14.04.2013

Yeni Yönetim Kurulu Seçildi

26.02.2013

Detaylar için tıklayınız

AME Özkaynaklarına 4D Global Energy Consultants SAS Şirketinden 20 Milyon Amerikan Doları Kaynak Artışı

22.02.2013

Wichita, Kansas - 22 Şubat 2013 - Ana faaliyet merkezi Türkiye olan petrol ve gaz şirketi Aladdin Middle East Ltd ("AME"), enerji sektöründe uzmanlaşmış Paris merkezli özel sermaye yatırımcısı 4D Global Energy Advisor SAS "4DGEA” şirketinden sağladığı kaynak ile özkaynaklarını 20 milyon Amerikan Doları arttırmıştır.

Sağlanan Özkaynağın, AME’nin Türkiye Cumhuriyetinde bulunan projelerinin geliştirilmesi için gerekli, kesinleşmiş ve muhtemel iş programını finanse etmesi için kullanılması planlanmaktadır.

Detaylar için tıklayınız

AME Şirket ve Yönetim Kurulu Başkanı Cem Sayer Özkaynak artışına ilişkin olarak şu yorumu yaparak: "AME son iki yıl içinde, gelecek vaat eden petrol ve gaz varlıklarının geliştirilerek değer yaratılması amacıyla yeniden yapılanma sürecine odaklanmış idi. Özellikle, şirketin petrol ve doğalgaz arama ve üretim projelerine konsantre olabilmesi için, sondaj müteahhitliği sektöründen çıkıldı. 4DGEA’nın AME’ye katılımından son derece memnuniyet duyuyoruz.  4DGEA tarafından gerçekleştirilen bu yatırımın gerek 4DGEA gerekse diğer yatırımcılarımız için karlı olacağına inanıyoruz.” demiştir.

Sayın Sayer, Türkiye'nin en eski özel bağımsız petrol ve gaz arama ve üretim şirketi olan AME’nin faaliyet gösterdiği bölgelerde sahip olduğu önemli tecrübesi, bilgi birikimi ve uzmanlığı ile benzersiz olduğunu vurgulayarak ana faaliyet konusu olan petrol ve doğal gaz arama ve üretim projelerini geliştirmek ve bununla birlikte gerek Güney Doğu Anadolu’da, gerekse çevre bölgelerde yeni projelere katılmak için özverili çalışmalarına devam edeceğini vurgulamıştır. Cem Sayer son olarak “AME, 4DGEA’nın katılımı ile güçlenmiş olarak, petrol arama ve üretim sektöründe Türkiye Cumhuriyeti’nin olumlu mali mevzuatının da katkılarıyla, Türkiye'de konvansiyonel ve konvansiyonel olmayan (kaya gazı) petrol ve doğal gaz üretim olanaklarını değerlendirmeye çalışacaktır. 4GDEA’nın AME’ye katılımı ile AME’nin uzun tarihinde heyecan verici yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır." diyerek sözlerini tamamlamıştır.

4DGEA kurucu ortağı Tighe Noonan düşüncelerini, “Biz gerek Yönetim Kurulu gerekse Hissedar düzeyinde Cem ve ekibi ile birlikte çalışma olanağı yakaladığımız için son derece mutluyuz.  4GDEA’nın sektördeki tecrübe ve bilgisi ile Cem’in AME’yi büyütme hedefleri doğrultusunda katkıda bulunabileceğimize inanıyoruz.  Cem’in liderliğinde, AME’nin varlıklarını geliştirmesinin ve dolayısıyla vizyon sahibi kurucuların hedeflerini yakalamasının mümkün olacağından eminiz." diye ifade etmiştir.

4GDEA’nın AME’ye katılımı ile birlikte, 4DGEA yöneticilerinden Tighe Noonan ve Emmanuel Bazin’in de üye olarak görev aldıkları yeni AME Yönetim Kurulu oluşturulmuştur.

4GDEA’nın AME’ye katılımı sürecinde, iki firmayı Londra merkezli, FSA denetimindeki kurumsal finansman danışmanı Murphy Richards Capital LLP , önemli bir rol oynamış ve katılım sürecinde taraflara danışmanlık hizmeti vermiştir.